Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Yoghurt med rostade valnötter
Tips:
Timjan sätter piff på rätten. Anpassa mängden efter egen smak
Gott som mellanmål eller efterrätt
Recept insänt av Elise Jörgensen, Norge
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 6 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
- 150 gr valnötskärnor i stora bitar
- 4 msk smör
- 4 msk flytande honung
- 1 tsk timjansblad, helst färska
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätts valnötterna när smöret slutar fräsa . Rosta till en vacker ljusbrun färg
Ta pannan från värmen och smaksätt med timjan och honung. Blanda väl.
Lägg upp yoghurt i serveringsskålar och häll nötblandningen över.