Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Yoghurt med rostade valnötter

Tips:
Timjan sätter piff på rätten. Anpassa mängden efter egen smak
Gott som mellanmål eller efterrätt

Recept insänt av Elise Jörgensen, Norge

Vote

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 6 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
  • 150 gr valnötskärnor i stora bitar
  • 4 msk smör
  • 4 msk flytande honung
  • 1 tsk timjansblad, helst färska
  1. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätts valnötterna när smöret slutar fräsa . Rosta till en vacker ljusbrun färg

  2. Ta pannan från värmen och smaksätt med timjan och honung. Blanda väl.

  3. Lägg upp yoghurt i serveringsskålar och häll nötblandningen över.