Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök

.

Colour Mill


Baka med Colour Mill 

En oljebaserad livsmedelsfärg som utmanar de pastafärger och gelfärger som vi är vana att baka med. Vi pratar förstås om Colour Mill - ett australiensiskt varumärke som nu äntligen har nått den svenska marknaden.  Tack vare att färgerna är baserade på mikropigment och att man har uteslutit och ersatt alla vattenbaserade ämnen mot oljebaserade blandar de sig enkelt och färgar jämnt. 

Färgerna lämpar sig bra för att färga smörkräm, marängsmörkräm, choklad, kakaosmör, fondant, ganache, kaksmet och i princip allt som innehåller smör- eller oljebaserat.

Färgerna lämpar sig mindre bra till bakverk som är känsliga för fett, exempelvis macarons eller royal icing som du vill ska vara riktigt hård. Färgerna är heller inte lämpade där mycket vatten används.

Samtliga Colour Mills färger är fria från allergener. De allra flesta är dessutom veganska - med undantag från ett par av de röda och lila nyanserna som innehåller färgämnet karmin. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pigment vs färgämnen

Pigment är opaka vilket betyder att du inte kan se igenom dem. Med Colour Mills färger kan du få en smörkräm som är heltäckande. Det är enkelt att skapa distinkta texturer och lager utan att riskera att bottenfärgen lyser igenom.  

Färgämnen däremot är transparenta, det vill säga de går att se igenom. Det innebär att du med en pastafärg baserad på färgämne inte kan arbeta med lager på samma sätt utan att riskera att färgerna går ihop. 

 
 

 

 

 

 

 

Färgglad prinsesstårta
Måla med smörkräm

Colour Mill

De oljebaserade färgerna från Colour Mill är inte bara bra chokladfärger - de lämpar sig också för annan typ av bakning och dekoration. Baka tårtbottnar i olika nyanser för vackra ombre och rainbow cakes, färga in marsipanen och skapa vackra tårtdekorationer eller piffa upp frostingen till morotskakan. Nu finns succéprodukten Colour Mill äntligen i Sverige.