Baka med Colour Mill
En oljebaserad livsmedelsfärg som utmanar de pastafärger och gelfärger som vi är vana att baka med. Vi pratar förstås om Colour Mill - ett australiensiskt varumärke som nu äntligen har nått den svenska marknaden. Tack vare att färgerna är baserade på mikropigment och att man har uteslutit och ersatt alla vattenbaserade ämnen mot oljebaserade blandar de sig enkelt och färgar jämnt.
Färgerna lämpar sig bra för att färga smörkräm, marängsmörkräm, choklad, kakaosmör, fondant, ganache, kaksmet och i princip allt som innehåller smör- eller oljebaserat.
Färgerna lämpar sig mindre bra till bakverk som är känsliga för fett, exempelvis macarons eller royal icing som du vill ska vara riktigt hård. Färgerna är heller inte lämpade där mycket vatten används.
Samtliga Colour Mills färger är fria från allergener. De allra flesta är dessutom veganska - med undantag från ett par av de röda och lila nyanserna som innehåller färgämnet karmin.