Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri cheesecake med mango och citron
Glutenfri, äggfri och mjölkfri tårta som passar de flesta dieter. Alla kommer att älska denna ljuvliga cheesecake.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till ca 12 pcs (24 cm springform)
Räcker till...
ca 12 pcs (24 cm springform)
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 200 g glutenfria havrekex
- 50 g margarin (mjölkfritt)
Mangofyllning
- 2,5 dl havrebaserad vaniljsås
- 250 g havrebaserad färskostsubstitut
- 100 g mangopuré
- 4 st Dr. Oetker gelatinblad
- 1 msk citronsaft
Citronfyllning
- 2,5 dl havrebaserad vaniljsås
- 260 g havrebaserad färskostsubstitut
- 4 msk citronsaft
- 4 st Dr. Oetker gelatinblad
- Smula kexen och smält margarinet. Tillsätt kaksmulorna i det smälta margarinet och blanda till en slät massa. Bred ut massan på botten av en springform (diameter 24cm) och ställ in i kylen så länge.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa båda vaniljsåsarna i en skål tills de blir fluffiga och tillsätt båda burkarna "färskost" under vispning. Därefter lägger du över hälften av smeten i en annan skål.
- Värm 1 matsked citronsaft och lös upp 4 gelatinblad i den. Lägg mangopurén i en skål. Häll ner den varma gelatinlösningen i en tunn stråle i mangopurén under omrörning. Blanda ner mangopurén i de ena vaniljsmeten. Blanda tills det är slätt.
- Värm på nytt 1 matsked citronsaft och lös upp de återstående 4 gelatinbladen i den. Tillsätt ytterligare 3 matskedar citronsaft och häll citronblandningen i tunn stråle ner i den andra skålen med vaniljsmet. Rör hela tiden.
- Ta ut springformen ur kylen och häll växelvis båda massorna i mitten av kakbottnen tills all massa är använd. Använd till exempel en ätpinne för att virvla smeten i ett spiralmönster hela vägen till botten. Låt kakan stelna i kylen i minst 3 timmar.