Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Choklad- & nougatfrestelser

Vote
(1)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 125 g Odense mörk choklad (55% eller 70%)
  • 4 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 40 g socker
  • 20 g vetemjöl
  • Odense nougatsås
  • 1. Smält smör och hackad choklad på svag värme.

    2. Vispa äggulor och socker luftigt och skummigt. Rör i mjöl och därefter avkylt chokladsmör i äggmassan.

    3. Vispa äggvitorna fasta och vänd dem försiktigt i smeten.

    4. Fördela degen i 6 välsmorda portionsformar och baka dem ca 7 min. i 220 °C.

    5. Vänd försiktigt de bakade chokladkakorna på tallrikar. Dekorera och servera direkt tillsammans med vispgrädde eller glass samt Odense nougatsås.