Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladpannkakstårta
Recept på en favorit till söndagsfrukosten, eller varför inte brunchen?
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 tårta
Räcker till...
1 tårta
Ingredienser
Så gör du
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 5 dl mjölk
- 4 msk smält smör
- 2 st ägg
- ev. smör till stekning
- bär och florsocker till garnering
Vaniljgrädde:
- 4 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång från Dr. Oetker (frön från stången)
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Smält smöret.
3. Häll ner mjölken i bunken och blanda ordentligt tills smeten är helt klumpfri. Tillsätt därefter smöret under fortsatt omrörning.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
6. Ha lite smör i stekpannan om du vill och stek pannkakorna på medelvärme. Låt dem svalna helt.
7. Häll vispgrädden i en bunke, tillsätt frön från en vaniljstång och vispa grädden hårt. Se upp bara så du inte vispar det till smör!
8. Sedan är det bara att varva pannkakor och grädde, toppa med bär och florsocker och NJUT!