Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Hemgjord marsipangris

Vote

Räcker till Blir en stor gris på ca 200 g

Räcker till...

Blir en stor gris på ca 200 g

Kategorier
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl florsocker
  • 100 g Dr. Oetker hackad mandel 2 påsar
  • 1 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 msk äggvita
  • Dr. Oetker hushållsfärg
  • ev. extra florsocker till knådning
  • ev. lite vatten till knådning
  1. Blanda florsocker och mandel i en matberedare. Mixa blandningen till en slät massa.

  2. Rör ned glykos och äggvita. Vill man ha en rosa gris tillsätts ca 0.5 tsk röd hushållsfärg. Fortsätt mixa till en kompakt smet.
    Om massan blir för lös tillsätts lite mer florsocker. Blir massan för torr tillsätts några droppar vatten.

  3. Spara lite av massan till öron, knorr och ev. äpple.

  4. Forma den stora delen till en droppe och tryck till ena änden som ska bli tryne. Forma öron och knorr av den sparade delen. Ögon görs av silverkulor eller lite extra marsipan.

  5. Vill man ha ett rött äpple i munnen på grisen färgas en del av marsipanen med röd hushållsfärg. För en julröd färg tillsätts någon droppe gult (!).

  6. Förvara grisen i plast i kylskåp till den ska användas.