Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kanelbullekaka

Recept på den perfekta kakan som du enkelt bakar i långpanna. Med smak av både kanel och kardemumma blir det en kaka som faller många i smaken.

baka.se

Vote

Räcker till 25 pcs

Räcker till...

25 pcs

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 100 g Smör
  • 3,5 dl Mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker kardemumma
  • 7 dl Vetemjöl
  • 4 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm Salt
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
Fyllning
  • 50 g Smör
  • 0.5 dl Farinsocker brunt
  • 1.5 msk Dr. Oetker kanel
  • 1 msk Vetemjöl
Dekoration
  • Pärlsocker
Kaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä långpanna (ca 25X35 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och kardemumman. Låt svalna.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker.
  4. Ta fram en ny skål och vispa ägg och strösocker riktigt vit och pösigt. Tillsätt mjöl och smörblandningen i två omgångar och vänd försiktigt med en slickepott tills du fått en slät smet.
  5. Fyll långpannan med smeten.
Fyllning
  1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta bort från plattan och blanda i resten av ingredienserna till fyllningen.
  2. Ta en tesked och klicka fyllningen över kakan. Därefter tar du tex en matkniv och drar ut fyllningen så att den fördelas jämt över kakan. Strö över pärlsocker.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen ca. 20–25 minuter. Håll koll på kakan sista minuterna då tiden kan variera.