Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kanelbullekaka
Recept på den perfekta kakan som du enkelt bakar i långpanna. Med smak av både kanel och kardemumma blir det en kaka som faller många i smaken.
Räcker till 25 pcs
Räcker till...
25 pcs
Recepttyp
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
Kaka
- 100 g Smör
- 3,5 dl Mjölk
- 1 tsk Dr. Oetker kardemumma
- 7 dl Vetemjöl
- 4 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 krm Salt
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
Fyllning
- 50 g Smör
- 0.5 dl Farinsocker brunt
- 1.5 msk Dr. Oetker kanel
- 1 msk Vetemjöl
Dekoration
- Pärlsocker
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader och klä långpanna (ca 25X35 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och kardemumman. Låt svalna.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker.
- Ta fram en ny skål och vispa ägg och strösocker riktigt vit och pösigt. Tillsätt mjöl och smörblandningen i två omgångar och vänd försiktigt med en slickepott tills du fått en slät smet.
- Fyll långpannan med smeten.
Fyllning
- Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta bort från plattan och blanda i resten av ingredienserna till fyllningen.
- Ta en tesked och klicka fyllningen över kakan. Därefter tar du tex en matkniv och drar ut fyllningen så att den fördelas jämt över kakan. Strö över pärlsocker.
- Grädda kakan i mitten av ugnen ca. 20–25 minuter. Håll koll på kakan sista minuterna då tiden kan variera.