Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mjuk chokladkaka

Recept på en mjuk och riktigt saftig chokladkaka, som jag bakat i min kakform med bild utav Mumin och Snorfröken. 

Vote
(1)

Räcker till 1 mjuk kaka

Räcker till...

1 mjuk kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • Blanda ihop mjölken, hälften av sockret och kakaon i en kastrull och värm upp tills det kokar.

    Ta av kastrullen från plattan och låt vätskan svalna lite. Vispa ihop smöret med andra hälften av sockret och tillsätt sedan äggen ett i taget.

    Vispa ner den svala kakaoblandningen i äggsmeten. Blanda ihop bakpulvret, vetemjölet och vaniljsockret i en skål och häll sedan ner det i äggblandningen och rör så att det blir en jämn smet.

    Smöra och bröa en springform och häll sedan i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 40 minuter.