Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjuk chokladkaka
Recept på en mjuk och riktigt saftig chokladkaka, som jag bakat i min kakform med bild utav Mumin och Snorfröken.
Räcker till 1 mjuk kaka
Räcker till...
1 mjuk kaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl mjölk
- 2 dl socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 150 g smör
- 2 st ägg
Blanda ihop mjölken, hälften av sockret och kakaon i en kastrull och värm upp tills det kokar.
Ta av kastrullen från plattan och låt vätskan svalna lite. Vispa ihop smöret med andra hälften av sockret och tillsätt sedan äggen ett i taget.
Vispa ner den svala kakaoblandningen i äggsmeten. Blanda ihop bakpulvret, vetemjölet och vaniljsockret i en skål och häll sedan ner det i äggblandningen och rör så att det blir en jämn smet.
Smöra och bröa en springform och häll sedan i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 40 minuter.