Annelies kladdkakemuffins
Det här är en riktig chokladchock! Servera dem gärna med en klick grädde och lite bär. Måste ätas med sked, de är riktigt kladdiga. Helt klart min största favorit.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 20 stora muffins Använd stadiga formar för amerikanska medium muffins.
20 stora muffins Använd stadiga formar för amerikanska medium muffins.
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 4,5 dl socker
- 150 g smält smör eller margarin
- 2 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 1,5 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 100 g smält smör eller margarin
- 1 dl grädde Laktosfri grädde fungerar toppen.
- 1 dl mjölk Laktosfri mjölk fungerar toppen.
- 4 msk socker
- 2 tsk vetemjöl
- 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ned det smälta margarinet.
Blanda vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker ordentligt i en egen bunke. Rör sedan ned detta i äggsmeten.
Klicka ut smeten i stadiga amerikanske muffinsformar, storlek medium. Grädda dem i 175 grader i 15 minuter.
Under tiden muffinsen är i ugnen förbereder du glasyren. Smält margarin, blanda i grädde och mjölk.
Rör ned socker, mjöl och kakao. Vispa så allt löser sig och låt småkoka i 10 minuter.
Fördela glasyren över muffinsen så snart de kommer ut ugnen.