Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(39)

Annelies kladdkakemuffins

Det här är en riktig chokladchock! Servera dem gärna med en klick grädde och lite bär. Måste ätas med sked, de är riktigt kladdiga. Helt klart min största favorit.

Annelie

Vote
(39)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 20 stora muffins Använd stadiga formar för amerikanska medium muffins.

Räcker till...

20 stora muffins Använd stadiga formar för amerikanska medium muffins.

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 1 dl grädde Laktosfri grädde fungerar toppen.
  • 1 dl mjölk Laktosfri mjölk fungerar toppen.
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 4 msk kakao
  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Rör ned det smälta margarinet.

  3. Blanda vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker ordentligt i en egen bunke. Rör sedan ned detta i äggsmeten.

  4. Klicka ut smeten i stadiga amerikanske muffinsformar, storlek medium. Grädda dem i 175 grader i 15 minuter.

  5. Under tiden muffinsen är i ugnen förbereder du glasyren. Smält margarin, blanda i grädde och mjölk.

  6. Rör ned socker, mjöl och kakao. Vispa så allt löser sig och låt småkoka i 10 minuter.

  7. Fördela glasyren över muffinsen så snart de kommer ut ugnen.