Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Havrekakor

Liknande havreflarn men sprödare och med sega russin!

 

annoest

Vote
(5)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 24 st

Räcker till...

24 st

Ingredienser

Så gör du

Smet
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 3/4 dl havregryn
  • 1 1/2 dl russin
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 250 g rumsvarmt matfett det ska nästan vara rinnande
  1. Sätt ugnen på en temperatur mitt emellan175-200 grader. Blanda socker, vetemjöl, havregryn, russin och bikarbonat i en bunke.

  2. Rör ner matfettet, lite i taget och blanda.

  3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en tesked/matsked (eller gör runda bollar och tryck till dem lite).

  4. Grädda tills kakorna har fått svag färg, ca 15 min och låt dem svalna på plåten.