Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Havrekakor
Liknande havreflarn men sprödare och med sega russin!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 24 st
Räcker till...
24 st
Recepttyp
Småkakor
Havrekakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
Smet
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 3 3/4 dl havregryn
- 1 1/2 dl russin
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 250 g rumsvarmt matfett det ska nästan vara rinnande
Sätt ugnen på en temperatur mitt emellan175-200 grader. Blanda socker, vetemjöl, havregryn, russin och bikarbonat i en bunke.
Rör ner matfettet, lite i taget och blanda.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en tesked/matsked (eller gör runda bollar och tryck till dem lite).
Grädda tills kakorna har fått svag färg, ca 15 min och låt dem svalna på plåten.