Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Söta påskkakor med kokos
Mördegskakor i fina former som du dekorerar med glasyr och färgad kokos. Ett enkelt och gott recept till påsk.
Räcker till ca 25 st
Räcker till...
ca 25 st
Ingredienser
Så gör du
Kakor
- 125 g osaltat smör
- 100 g florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 st ägg medium
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Glasyr och dekoration
- 100 g florsocker
- 1-2 tsk vatten
- 100 g kokosflingor
- Dr. Oetker gelfärger röd, grön, blå och gul
- några st Raffaelo chokladkulor
- Sätt ugnen på 180°C (160°C varmluft). Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa samman smör och florsocker till en mjuk och krämig smet. Tillsätt vaniljsocker och ägg. Rör ner bakpulver och mjöl, använd sedan händerna för att forma en fast deg.
- Lägg degen på en lätt mjölad arbetsyta och knåda degen mjuk. Kavla degen ca 3 mm tunt och använd kakmått för att stansa ut kakor. Lägg över figurerna på plåten.
- Grädda kakorna i ca 10 minuter tills de blivit lätt gyllene i färgen. Låt de svalna i 5 minuter innan du lägger över dem på ett galler där de får svalna helt.
- Rör ihop florsocker och vatten till en tunn glasyr. Fördela kokosflingorna i 4 skålar och färga in dem med några droppar gelfärg.
- Täck kakorna glasyr och strö kokosflingor på toppen. Halva Raffaelo-kulor blir små gulliga kaninsvansar.