Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök

.

brinken bakar

Emmas favoriter

Varmt välkommen till min sida på baka.se. Här har jag valt ut produkter som jag gärna använder och rekommenderar. Happy shopping!

Emma Brink Rask är bakboksförfattare och inspiratör. På webben är hon mest känd som Brinken Bakar. Du följer väl hennes blogg och Instagramkonto?

 

 

Kom igång med spritsningen

"Det finns hundratals olika tyllar som kan skapa de vackraste och mest originella mönster, men du kan också få vill enormt många varianter med bara de allra vanligaste tyllarna.

Fyll inte spritspåsen med för mycket frosting - max hälften brukar bli bra. Då blir det lättare att hålla påsen när du ska spritsa. Dessutom minskar det på kladdet och frostingen hinner inte smälta av värmen från dina händer." 

 

 

 

Magiskt vackert

"Eclairtyllen är den tyll som jag får allra mest frågor kring. Det beror nog på att en enda vanlig stjärna med den blir magisk vacker."

 

 

 

 

Var bestämd

"Det är viktigt att inte tveka när du spritsar. Ett ganska bestämt tryck gör att mönstren blir jämna och fina." 

 

 

 

 

Spritsa blomblad

"Kronbladstyllen har fått sitt namn för att den oftast används för att spritsa blomblad. Den är långsmal och nästan droppformad då den ena sidan är lite mer öppen än den andra. En oerhört mångsidig tyll som kan skapa mycket mer än bara blommor."

 

 

Så vad kan man då spritsa?

Det första som man tänker på är kanske vispad grädde som är fint att spritsa på såväl tårtor som kladdkakor. Vill du ha en spritsning som håller sig fin länge rekommenderar vi i stället någon form av frosting eller smörkräm. Prova gärna Emmas bästa marängsmörkrämrecept.