Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Peanut Butter Cups

För den som älskar jordnötssmör. Går att variera. Använd dig av ljus- mjölk- eller mörk choklad. För att göra dessa LCHF vänliga, använd sukrin melis istället för florsocker, samt mörk choklad.

MoccaKaka

Vote
(6)

Räcker till 20 st ca

Räcker till...

20 st ca

Ingredienser

Så gör du

  • valfri choklad
  • 1 dl chrunchy jordnötssmör saltad
  • 0,5 dl florsocker eller efter smak
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt eller efter smak
  1. Smält choklad. (Går även bra att temperera choklad om man vill ha dem ute länge.)

  2. Häll choklad i formarna och smeta ut på kanterna med hjälp av t.ex. en sked.

  3. Vänd formen uppochner, över förslagsvis en skål eller skärbräda och skrapa av spill med en spatel. Man kan också välja att fylla upp formarna helt och sedan vända på denna. Då slipper man vara noga med att få med allt smeta upp all choklad på kanterna.

  4. Kyl formen i frys.

  5. Värm jordnötssmör och smör i mikron några sekunder och blanda sen med florsocker och salt.

  6. Välj därefter att antingen frysa blandningen en stund och rulla bollar som du fyller formarna med. Alternativet är att sleva i blandningen med skedar.

  7. Frys formarna igen och fyll dem därefter med choklad till toppen.

  8. Skrapa återigen formarna med en skrapa och toppa med finhackade salta jordnötter.

  9. Låt stå kallt länge innan du tar ut pralinerna ur formen.