Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Danskt Rågbröd
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 3 st Limpor
Räcker till...
3 st Limpor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl hett vatten
- 5 dl grovt rågmjöl
- 175 gram solroskärnor
- 50 gram hela linfrön
- 5 tsk salt
- 5 dl vatten
- 65 gram jäst
- 2 1/2 dl mörk sirap
- 10 1/2 dl grovt rågmjöl
- 4 dl vetemjöl
Häll hett vatten över de torra ingredienserna och låt stå över natten eller tills det har kallnat (skållning).
Blanda i ingredienserna från steg 2 i skållningsblandningen, låt allt blandas till en smidig deg och fördela den i tre 1 1/2 litersformar.
Låt degen jäsa i cirka 45 minuter och grädda sedan i 200 grader cirka 45 minuter eller tills innertemperaturen i brödet är 98 grader.