Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Danskt Rågbröd

helsingborgrecepten

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 3 st Limpor

Räcker till...

3 st Limpor

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl hett vatten
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 175 gram solroskärnor
  • 50 gram hela linfrön
  • 5 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 65 gram jäst
  • 2 1/2 dl mörk sirap
  • 10 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  1. Häll hett vatten över de torra ingredienserna och låt stå över natten eller tills det har kallnat (skållning).

  2. Blanda i ingredienserna från steg 2 i skållningsblandningen, låt allt blandas till en smidig deg och fördela den i tre 1 1/2 litersformar.

  3. Låt degen jäsa i cirka 45 minuter och grädda sedan i 200 grader cirka 45 minuter eller tills innertemperaturen i brödet är 98 grader.