Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Egg Bacon toast
Ett matigt roligt bröd som inte kräver något pålägg. Gott att rosta!
Räcker till 2-4 st bröd Beroende på storlek
Räcker till...
2-4 st bröd Beroende på storlek
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl Matlagnings olja
- 7 dl vatten
- ca 2 liter dinkel- eller vetemjöl , Blir gott med vilket mjöl som helst
- 2 tsk salt
- 1 pkt jäst
- 140-200 g bacon Helst knaperstekt
- 2-3 st Stekta Ägg
Börja med att steka Bacon och låt rinna av på ett papper.
Mät upp övriga ingredienser i en skål eller degblandare. Tillsätt vatten och och bacon.
Blanda ca 5 min tills du fått en fin och smidig deg.
Plasta skålen och jäs i cirka 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Under tiden steker du så många ägg du vill ha.
Blir lagom med 3 ägg i ett bröd.
Dela degen i 3-4 bitar. Kavla ut till en rektangel och lägg i dina ägg. Rulla ihop och vik in kanterna.
Lägg dem i penslade bakformar med lite olja och låt jäsa till dubbel storlek.
Grädda i ugn 35-40 min. Inner temp: 99 grader