Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Melindas Scones med solrosfrön

Underbart goda scones med solrosfrön

Melindas

Vote
(5)

Räcker till 2 stora scones

Räcker till...

2 stora scones

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker Kan väljas bort
  • 50 gram margarin
  • 2 dl mjölk Kan ersättas med filmjölk eller yogurt
  • 1½ dl solrosfrön
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg på bakplåtspapper på plåten. 

  2. Börja med att blanda vetemjöl, bakpulver, salt, socker & solrosfröna.

  3. Finfördela margarinet i mjölbladningen, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.

  4. Dela degen i två delar & lägg delarna på plåten, tryck ut två runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka.

  5. Skåra varje kaka i fyra delar, tillsätt lite solrosfrön på toppen och in i mitten av ugnen i ca 8-10 min.

  6. Ät & njut!