Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Melindas Scones med solrosfrön
Underbart goda scones med solrosfrön
Räcker till 2 stora scones
Räcker till...
2 stora scones
Ingredienser
Så gör du
- 4½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 msk socker Kan väljas bort
- 50 gram margarin
- 2 dl mjölk Kan ersättas med filmjölk eller yogurt
- 1½ dl solrosfrön
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg på bakplåtspapper på plåten.
Börja med att blanda vetemjöl, bakpulver, salt, socker & solrosfröna.
Finfördela margarinet i mjölbladningen, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i två delar & lägg delarna på plåten, tryck ut två runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka.
Skåra varje kaka i fyra delar, tillsätt lite solrosfrön på toppen och in i mitten av ugnen i ca 8-10 min.
Ät & njut!