Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(77)

Citron och hallonkaka med ljuvlig frosting

Njut av säsongens hallon och denna fantastiska mjuka kaka med krämig citronfrosting.

baka.se

Vote
(77)

Räcker till 1 st form (1,5 liter)

Räcker till...

1 st form (1,5 liter)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kaka
  • 175 g smör rumstempererat
  • 2 dl socker
  • 3 dl ägg
  • 1 st citron rivet skal och saften
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjöl
  • 125 g hallon
Frosting
  • 100 g smör rumstempererat
  • 100 g färskost
  • 1 dl lemon curd det går bra med köpevarianten
  • 1 dl florsocker
  • färska hallon till dekorering
  1. Vispa ihop rumstempererat smör och socker riktigt poröst med en elvisp.
  2. Tillsätt äggen, ett åt gången (vispa en stund mellan varje ägg).
  3. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal.
  4. Rör samman alla torra ingredienser till kakan i en separat bunke.
  5. Vänd ned torrvarorna i smeten och rör slätt.
  6. Häll smeten i smörad och bröad avlång form som rymmer 1,5 liter. Fördela sedan hallonen i smeten.
  7. Grädda på 175 grader ca 35-40 minuter.
  8. Förbered frostingen. Det är viktigt att alla ingredienser håller rumstemperatur så får du en len fin frosting som är magisk i konsistensen . Vispa smör och florsocker riktigt poröst.
  9. Vispa sedan ned lemon curd till en slät massa.
  10. Sist vispar du ned färskosten.
  11. Låt den färdiggräddade kakan svalna helt innan du brer över frostingen.
  12. Toppa med rikligt av färska hallon.
  13. Pudra eventuellt över lite florsocker strax innan servering.