Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kryddig morotskaka
Kryddig morotskaka med ett tjockt lager av färskostfrosting
Räcker till 20 pcs
Räcker till...
20 pcs
Recepttyp
Mjuka kakor
Morotskaka
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser, kakan
- 150 g Brun farin strö (2 dl)
- 90 g Strösocker (1 dl)
- 3 st Ägg
- 200 g Morötter (ca 2 medelstora)
- 180 g Vetemjöl (3 dl)
- 5 g Bakpulver (1 tsk)
- 6 g Bikarbonat (1 tsk)
- 2 krm Salt
- 1 msk Kanel
- 2 tsk Ingefära, malen
- 1/4 tsk Muskot
- 3/4 tsk Nejlika
- 8 g Vaniljsocker (2 tsk)
- 135 g Rapsolja (1 1/2 dl)
Ingredienser, frosting
- 100 g Smör, rumsvarmt
- 300 g Färskost (t.ex. philadelphia)
- 150 g Florsocker (ca 2 1/2 dl)
- 8 g Vaniljsocker (2 tsk)
Instruktioner, kakan
- Sätt ugnen på 175°C (över-och undervärme)
- Riv morötterna fint på ett rivjärn
- Vispa ägg och de båda sockersorterna pösigt
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddorna i en separat skål.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet. Tillsätt därefter morötter och rapsolja och vänd försiktigt tills smeten blivit jämn
- Bred ut smeten i en medelstor långpanna (ca 20x40 cm) som är klädd med bakplåtspapper
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan är klar när den har fått en gyllenbrun färg och om du känner med en provsticka i mitten ska det inte fastna några smulor på den
- Tag ut kakan ur ugnen och låt svalna helt
Instruktioner, frosting
- Vispa ihop smöret, vaniljsockret och hälften av florsockret tills det blivit riktigt fluffigt
- Tillsätt därefter resten av florsockret och vispa tills smörkrämen blivit riktigt vit och fluffig
- Tillsätt färskosten och fortsätt vispa tills det har blandat sig. Vispar du för länge blir frostingen lös
- Bred ut frostingen i ett jämnt lager över kakan. Ställ därefter in kakan i kylen ca 1 h så att frostingen får stelna liten.
- Dela kakan i lagom stora bitar