Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Sockerkaka

Ett enkelt recept på den klassiska sockerkakan.

Vote
(17)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker eller 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
  • 1 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform ca 22 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och ev. vaniljsocker. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smör, ev. citronarom och mjölk.

  4. Rör om försiktigt, vispa inte! Häll smeten i formen. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Känn med sticka att sockerkakan är klar.