Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(42)

Choklad- & hasselnötsmuffins med Nutella

Godaste frostingen jag har ätit i alla fall!

Det blir mycket frosting vill jag lova! Det skulle gå att halvera det här receptet, alternativt ha på mer på toppen. Är inget spritsproffs, så.. :)

Inspiration från Leila (http://www.recept.nu/1.122026/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/muffins_och_cupcakes_grundrecept) och Sockerrus (http://sockerrus.wordpress.com/2010/09/26/recept-nutellafrosting/).

angelicaan

Vote
(42)

Räcker till 10 st cupcakes

Räcker till...

10 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

Smet
  • 150 gram smör
  • 3 st ägg
  • 2,75 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1-2 msk kakao
  • 50 gram hasselnötter
  • 100 gram mörk choklad
  • 3 dl mjölk
Frosting
  • 225 gram smör
  • 200 gram cream cheese
  • 6 dl florsocker
  • 3 tsk vatten
  • 4 msk Nutella inte måttet, utan skeden ;)
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Grovhacka hasselnötter och choklad och rör ner i smeten. Placera pappersformarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Grädda i mitetn av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter eller tills de är ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den). Låt svalna medan du gör frostingen. Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Blanda i florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och blanda sedan ner Nutellan. Spritsa på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med en hasselnöt eller två.