Chokladcupcakes med vaniljfyllning och Nutella Frosting
En chokladdröm med hemlig vaniljkrämsgömma i mitten, toppad med en nutellafrosting som smälter i munnen! Det blir mer som en bakelse än en muffins.
Räcker till 12st i en muffinsplåt
12st i en muffinsplåt
Ingredienser
Så gör du
Chokladcupcakes
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 50 g riven choklad
- 1 nypa salt
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
Nutella Frosting
- 200 g Philadelphiaost
- 1 burk Nutella
Vaniljkräm
- 3 st äggulor
- 1 msk vaniljsocker Använd äkta vaniljsocker för att få de klassiska svarta prickarna i krämen(plus att det smakar godare)
- 3 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
Chokladcupcakes
Sätt ugnen på 175grader.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg - vitt & pösigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken - vispa ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, choklad och salt - Vänd förstiktigt ner det i ägg&smörblandningen en jämn smet.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i ugnen i ca 12-15 min.
Vaniljkräm
Vispa äggulor, vaniljsocker och florsocker pösigt.
Vispa grädden fluffigt och blanda ner i ägg&sockersmeten. Klart!
För att fylla dina cupcakes - skär ut en kon ur cupcakesen och skär av toppen så du har ett hål i din cupcake och ett lock till det. Fyll upp din cupcake med vaniljkrämen och sätt på locket. Färdig att spritsas med Nutellafrostingen.
Nutellafrosting
Vispa ihop nutellan med philadelphiaosten. Klart!