Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(63)

Chokladcupcakes med vaniljfyllning och Nutella Frosting

En chokladdröm med hemlig vaniljkrämsgömma i mitten, toppad med en nutellafrosting som smälter i munnen! Det blir mer som en bakelse än en muffins.

Angelicas Cupcakes

Vote
(63)

Räcker till 12st i en muffinsplåt

Räcker till...

12st i en muffinsplåt

Ingredienser

Så gör du

Chokladcupcakes
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 50 g riven choklad
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
Nutella Frosting
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 burk Nutella
Vaniljkräm
  • 3 st äggulor
  • 1 msk vaniljsocker Använd äkta vaniljsocker för att få de klassiska svarta prickarna i krämen(plus att det smakar godare)
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
Chokladcupcakes
  1. Sätt ugnen på 175grader.

  2. Vispa socker, vaniljsocker och ägg - vitt & pösigt.

  3. Smält smöret och tillsätt mjölken - vispa ner det i äggsmeten.

  4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, choklad och salt - Vänd förstiktigt ner det i ägg&smörblandningen en jämn smet.

  5. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i ugnen i ca 12-15 min.

Vaniljkräm
  1. Vispa äggulor, vaniljsocker och florsocker pösigt.

  2. Vispa grädden fluffigt och blanda ner i ägg&sockersmeten. Klart!

  3. För att fylla dina cupcakes - skär ut en kon ur cupcakesen och skär av toppen så du har ett hål i din cupcake och ett lock till det. Fyll upp din cupcake med vaniljkrämen och sätt på locket. Färdig att spritsas med Nutellafrostingen.

Nutellafrosting
  • Vispa ihop nutellan med philadelphiaosten. Klart!