Dulce de Leche cupcakes
The Hummingbird bakerys underbara receptbok ”Söta Dagar”. Oj så länge jag varit sugen på att botanisera i denna. Och efter en längre tids flörtande gjorde jag nyligen äntligen slag i saken och köpte mig ett exemplar.
Jag kan bara säga att mjukare och saftigare muffins får man leta efter. Och tro mig, är det något jag tycker om att leta efter så är det riktigt saftiga muffins.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 75 gram osaltat smör, rumsvarmt (jag tog saltat…)
- 3 dl strösocker
- 3 och 3/4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
- 2 och 1/4 dl standardmjölk
- 2 st ägg
- 150 gram Pampas Delis Dulce de Leche Classic www.pampasdeli.se
Dulce de Leche Frosting
- 8 och 1/4 dl florsocker
- 150 gram gram osaltat smör, rumsvarmt (jag tog saltat…)
- 1/2 dl standardmjölk
- 100 gram Pampas Delis Dulce de Leche Classic www.pampasdeli.se
- 1 tsk Pampas Delis Dulce de Leche Classic plus lite extra dulce de leche till garnering
Muffins
Sätt ugnen på 200 grader. Sätt pappersformar i en muffinsplåt (har du två plåtar så är det smidigast, annars får du grädda i två omgångar.
Vispa ihop smöret, sockret, vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och saltet med elvisp på låg hastighet tills det blir en smulig blandning.
Vispa ihop mjölk och ägg förhand vid sidan om. Vispa sedan ner 3/4 av mjölkblandningen i smulblandningen i omgångar, fortfarande på låg hastighet. Öka till medelhastighet och vispa tills smeten är tjock och slät.
Skrapa ner smeten från kanterna och vispa i resterande mjölkblanding och dulce de lechen på medelhastighet och vispa tills smeten är slät.
Häll i muffinsformarna till 2/3 och grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. De ska ha rest sig ordentligt och kännas spänstiga. Låt svalna lite i plåten och ta sedan upp dem på galler för att svalna helt.
Dulce de Leche Frosting
Vispa ihop florsocker och smör på låg hastighet tills smörklumparna är utrörda och blandningen är smulig/pudrig.
Vispa ner mjölken lite i taget och öka sedan till högsta hastigheten tills frostingen är lätt och luftig.
Ha i dulce de lechen och vispa tills det är väl blandat.
Bred glasyren på muffinsen (som måste vara helt svala annars rinner frostingen av). Lägg en klick dulce de leche på toppen och dra runt med en palettkniv (eller annan lämplig spatel) för att göra lite mönster på toppen.