Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Banankolapaj

Jättegod bananpaj med kolatäcke. Barnens favoritdessert här hemma. Serveras med fördel lite småvarm med glass. Superenkel och snabb att göra. Den är söt och passar därför jättebra till kaffet. 

mallin84

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st Paj (rund pajform)

Räcker till...

1 st Paj (rund pajform)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1, 5 dl strösocker
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 100 gr smör eller margarin Rumsvarmt, mjukt
  • 0, 5 dl sirap
  • 1 dl havregryn
  • 3 st bananer Skivade
  1. Sätt ungnen på 220 grader

  2. Blanda socker, mjöl, havregryn, sirap och smör/margarin till en kladdig smet. 

  3. Skiva bananerna och täck botten på en rund pajform med bananen. Bred ut smeten över bananerna. 

  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 min

  5. Servera småvarm med glass. 

  6. Lycka Till!