Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Chokladkakor täckta med marsipan

Goda chokladkakor som håller formen i ugnen. Går att dekorera med glasyr också ifall man hellre vill det.

Sockerrus

Vote
(3)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 230 g smör, rumsvarmt
  • 230 g socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 300 g vetemjöl
  • 40 g kakao
  • 100-300 g marsipan Mängd beror på hur många kakor du vill täcka.
  • chokladsås Till pensling. Går även bra att använda lite outspädd saft.
  1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sedan ägget och fortsätt att röra. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner det med smörblandningen. Knåda ihop till en stor degklump och rulla in i plastfolie. Låt nu degen vila i kylskåpet i minst 2 timmar.

  2. Kavla ut degen ungefär 5 mm tjock – Ta ut lite deg i taget då den är lättare att kavla när den är kall. Stick sedan ut den med dina utvalda kakmått. Grädda kakorna på 150 grader (står 180 i orginalreceptet men det var för mycket fr min ugn) i ca 8-10 min. De ska bli lite lätt mörkare längst ut, men inte mer. Ta ut kakorna och låt de svalna på ett galler med bakplåtspapper.

  3. Kavla ut marsipanen. Använd samma formar du använt till kakorna och tryck ut figurer i marsipan. För att fästa marsipanen på kakan penslar du kakan med lite chokladsås eller outspädd saft.

    Lycka till!