Chokladkolasnitt
Detta är ett recept som går att baka både mjölk, ägg och glutenfritt. Men blir lika bra med "naturliga" ingredienser:) Kakorna passar perfekt till barnkalas, en sommardag på stranden eller framför tven med en kopp varm choklad. Och en sak kan jag lova du blir inte besviken...
Räcker till 40 st Chokladkolasnitt
40 st Chokladkolasnitt
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram Milda mjölkfritt margarin går även att baka med smör.
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 5 dl mjöl Jag byter ut vanligt mjöl till glutenfritt mjöl när jag bakar utan gluten det är det ända som skiljer glutenfritt från vanlig!!
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl sirap Ta efter behov och smak<3
- 1 1/2 msk vatten
Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker samman.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat bunke. Och rör sedan ner det i smörblandningen.
Rör om ordentligt och tillsätt sedan vatten och sirap. Dela sedan degen i fyra lika stora delar.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och lägg två delar på vardera plåt som du sedan rullar ut till långa korvar (efter egen vilja) Pensla med sirap om du vill få den lilla extra sockerkicken eller strunta i det och strö bara över pärlsocker. (pärlsocker i vilket fall)
Grädda sedan i ugnen i 9 min. Innan kakan svalnat, skär de snätt:) Så nu är dessa underbara kakor klara och du har gjort dig förkänt en god fika.