Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kardemumma kex

Ett kex med mycket kardemumma smak. 

det går att minska på kardemumman ifall man vill ha lite svagare smak. 

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk mortlad kardemumma eller malen
  • 1 dl Maizena
  • 3,5 dl vetemjöl + lite till utbakningen
  • Vispa smör , socker, & ägget.

    tillsätt sedan de andra ingridienserna och knåda till en deg.

    inda in i plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter så den blir lättare att kavla :)

    När den vilat så kavlar du ut degen ganska tunt  & tar ut kakor med hjälp av tex pepparkaksformar.

    lägg på bakplåtspapper och grädda i 6-8 minuter  175 grader

     dem skall ha börjat få lite färg i kanterna