Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(256)

kladdkakecookies

Mums!!! En småkaka med lite segare kanter och mjukare mitt-precis som en kladdkaka. Passar bäst med ett glas kall mjölk. Går att göra mjölkfritt genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin. Och laktosfritt genom att använda laktosfritt smör.

 

milkandacookie

Vote
(256)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 45-50 st kladdkakecookies

Räcker till...

45-50 st kladdkakecookies

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1,75 dl socker + extra att rulla kakorna i
  • 1 st ägg rumsvarmt
  • 0,5 dl kakao
  • 2 dl + 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bikarbonat
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa smör och socker poröst och luftigt.

  3. Tillsätt ägget och vinägern. Vispa till en krämig smet.

  4. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner detta i äggsmeten.

  5. Rulla små bollar av degen. Rulla dem i socker oc placera glest på en plåt. Platta INTE till dem. Grädda i cirka 5 minuter. Dra av bakplåtspappret från plåten direkt. Låt svalna och flytta sedan över dem till ett galler.