Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Saffransskorpor

Saffran är ju en krydda som hör julen till. Men den är ju så god och användbar, så går lika bra att använda året om tycker vi. 

Vote
(1)

Räcker till ca 50 st

Räcker till...

ca 50 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 1 flaska Dr. Oetker Saffransarom
  • 1,5 dl Dr. Oetker skållad mandel
  • 2 st ägg
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranen och rör runt så att allt blandar sig ordentligt. Häll smörblandningen i en bunke och tillsätt äggen under omrörning.

    Blanda de torra ingredienserna i en skål tillsammans med mandeln och tillsätt sedan det till äggsmeten. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla varje bit till en rulle.

    Lägg rullarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 25-30 minuter. Ta sedan ut rullarna från ugnen och skiva dem i ca 1 cm breda skivor som du sen lägger tillbaka på plåten. Sänk värmen till 125 grader varmluft och torka skorporna i 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skoroprna vara kvar inne i ugnen tills ugnen har svalnat.

    Ta ut skorporna och lägg dem i en lufttät burk.