Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saffranssockerkaka
God och saftig kaka efter ett recept av Leila Lindholm fast jag hoppade över romen i receptet. Provade att bröa med kokosflingor som hon rekomenderade och det blev väldigt gott ihop tillsammans med saffranet och det doftade väldigt gott av saffran och kokos när den gräddades i ugnen.
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2,5 dl socker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
- 3,5 dl mjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- kokos att bröa formen med
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, blanda sedan i mjölken och häll vätskan i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten och rör tills det har blivit en jämn smet.
Smöra och bröa en sockerkaksform med kokosflingor och häll sedan ner smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 25-30 minuter.