mjölkprotein fri ahlgrens bilar tårta
Denna tårtan är en fluff tårta som är för dig som inte tål Mjölkprotein.
eller helt enkelt inte äter mjölk :)
Fluffet måste du göra minst 6 timmar innan.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten
- 4 st eco ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- mjölkfritt smör att smöra formen med
Hallon lager
- 300 g tinade hallon
- lite vispad alpro soya grädde
- strösocker efter smak
Vaniljkräm
- 4 st äggulor
- 2 dl alpro soya mjölk
- 2 dl alpro soya vispgrädde
- 4 msk strösocker
- 4 msk Maizena
- 1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister
Ahlgrens bilar fluff
- 6 dl alpro soya vispgrädde
- 120 g ahlgrens bilar
- Dr. Oetker grön hushållsfärg
- Dr. Oetker röd hushållsfärg
- Dr. Oetker Vaniljtwister
Tårtbotten
Vispa ägg & socker med elvisp i minst 3 minuter.
blanda alla övriga ingridienser i en annan skål.
när du vispat ägg smeten så siktar du ner mjölblandningen i äggsmeten.
blanda till en slät smet med en slikepott. ( blanda nog men försiktigt så smeten behåller luft)
grädda i 175 grader i 40 minuter
Hallon lager
Mosa hallonen en aning, Vispa upp lite vispgrädde och tillsätt socker efter smak. bred ut på första lagret.
Vaniljkräm
blanda grädden, mjölken, maizena,vanilj & socker. tillsätt äggulorna.
låt sjuda på plattan ( inte koka) tills det blir en tjock smet. rör hela tiden.
när smeten är lagom tjock så tar du kastrullen från plattan och tillsätter vanilj. låt svalna i kylen.
Ahlgrens bilar fluff
häll upp grädden i en kastrull, tillsätt bilarna& Vaniljen. låt bilarna smälta på svag värme tills det blir en slät smet. var noga med att det inte kokar då är fluffet förstört. häll upp fluffet i en skål och ställ i kylen över natten. vispa sedan upp fluffet till en bra konsistes. om du tycker det är för tjockt så kan du bara tillsätta mer soya grädde.