Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

mjölkprotein fri ahlgrens bilar tårta

Denna tårtan är en fluff tårta som är för dig som inte tål Mjölkprotein.

eller helt enkelt inte äter mjölk :)

 

Fluffet måste du göra minst 6 timmar innan.

Vote
(6)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 4 st eco ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • mjölkfritt smör att smöra formen med
Hallon lager
  • 300 g tinade hallon
  • lite vispad alpro soya grädde
  • strösocker efter smak
Vaniljkräm
  • 4 st äggulor
  • 2 dl alpro soya mjölk
  • 2 dl alpro soya vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk Maizena
  • 1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister
Ahlgrens bilar fluff
  • 6 dl alpro soya vispgrädde
  • 120 g ahlgrens bilar
  • Dr. Oetker grön hushållsfärg
  • Dr. Oetker röd hushållsfärg
  • Dr. Oetker Vaniljtwister
  • Tårtbotten

    Vispa ägg & socker med elvisp i minst 3 minuter.

    blanda alla övriga ingridienser i en annan skål.

    när du vispat ägg smeten så siktar du ner mjölblandningen i äggsmeten.

    blanda till en slät smet med en slikepott. ( blanda nog men försiktigt så smeten behåller luft)

    grädda i 175 grader i 40 minuter

    Hallon lager

    Mosa hallonen en aning, Vispa upp lite vispgrädde och tillsätt socker efter smak. bred ut på första lagret.

    Vaniljkräm

    blanda grädden, mjölken, maizena,vanilj & socker. tillsätt äggulorna.

    låt sjuda på plattan ( inte koka) tills det blir en tjock smet. rör hela tiden.

    när smeten är lagom tjock så tar du kastrullen från plattan och tillsätter vanilj. låt svalna i kylen.

    Ahlgrens bilar fluff

    häll upp grädden i en kastrull, tillsätt bilarna& Vaniljen. låt bilarna smälta på svag värme tills det blir en slät smet. var noga med att det inte kokar då är fluffet förstört. häll upp fluffet i en skål och ställ i kylen över natten. vispa sedan upp fluffet till en bra konsistes. om du tycker det är för tjockt så kan du bara tillsätta mer soya grädde.