Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

syrlig farsdags tårta

Recept på en lite syrligare tårta.

Vill man förenkla receptet lite, så går det lika bra att köpa färdiga tårtbottnar. 

Vote

Räcker till 1 st tårta

Räcker till...

1 st tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 2 pkt tårtbottnar vanilj
  • Rabarber kompott
  • 8 dl rabarber
  • 2 dl syltsocker
  • Vaniljkräm
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 msk Maizena
  • 1 msk smör
  • 1 dl hallonsylt
  • maräng
  • 4 st äggvitor
  • 3 dl socker
  1. Rabarber kompott:

    Ansa & skär upp rabarberna i mindre bitar, lägg i en kastrull & tillsätt sockret.

    Värm upp på medelvärme under omrörning tills dom mjuknat, låt små koka i ca 3 min, dra av från värmen & låt kallna.

  2. Vaniljkräm:

    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull.

    Lägg i den halverade vaniljstången också.

    Tillsätt mjölk, socker och maizena.Vispa i äggulor.

    Förbered ett vattenbad med kallt vatten ex. i köksvasken eller en stor bunke eller panna med höga kanter.Sjud krämblandningen under omrörning tills den precis tjocknar.

    Ta av från värmen. Vaniljkrämen ska ej koka.Tillsätt smöret och lägg gärna på ett lock och låt kallna i vattenbadet.När krämen har kallnat är den klar att använda.

  3. Maräng:

    Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sokret lite i taget.

    Vispa tills det blivit blankt & fast.

    Bred marängen el spritsa på hela tårtan. Brän av i ugnen till det fåt färg på 250 grader grill, om man inte har en avbränare.

    Passa tårtan hela tiden för det går fort i ugnen.

    Garnera valfrit.

  4. Montering:

    Bred ut  hälften av rabarber på första botten, lägg på en botten, bred ut hallon sylt på den. Lägg på ytterligare en  botten & bred ut  all vaniljkräm.

    Lägg på yterligare en botten & bred ut resten av hallonsylten. Nu tar du sista boten & lägger på resten av rabarber kompotten.

    rabarber,hallon, vaniljkräm, hallon, rabarber.

    Då får du olika lager när ni skär upp tårtan.