Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Ugnspannkaka med exotisk fruktsallad

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Du kan byta granatäpplet mot 1 msk finhackad, syltad ingefära.

Vote

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

Pannkaka:
  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk smält smör
Fruktsallad:
  • 6 dl exotiska frukter i bitar t,ex. ananas, mango, papaya, galiamelon
  • 1 granatäpple
Sås:
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk mynta, finskuren
  1. Rör ihop en slät pannkaksdeg av alla ingredienser. Sila degen om den inte är slät. Låt smeten vila i tio minuter.

  2. Smör en ugnsfast form och fyll degen i den. Grädda i ugn vid 225 grader i c:a 30 minuter tills ytan är gyllenbrun.

  3. Ansa och skär frukterna i snygga bitar. Dela granatäpplet och skedar ut kärnorna. Blanda kärnorna med övriga frukter. Lägg salladen i en skål.

  4. Blanda yoghurt med honung och mynta.

  5. Ringla såsen över fruktsalladen eller servera den på sidan om.