Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Pannacotta med chili- och ingefärskryddad fruktsallad

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

Pannacotta
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 2,5 dl Lindahls Yoghurt
  • ½ honungsmelon
  • 4 gelatinblad
Fruktsallad
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1 apelsin
  • ½ mango
  • ½ papaya
  • ½ honungsmelon
  • 8 jordgubbar
  • 4 physalis
  1. Pannacotta:
    Skala, kärna ur melonen och mixa den slät.

  2. Lägg gelantinbladen i blöt.

  3. Koka upp vispgrädde och socker. Dra den från värmen. Krama ur gelantinen och rör den i grädden och rör tills gelantinen har smält.

  4. Vänd ner yoghurt och melon i grädden.

  5. Häll smeten i en plastat form eller använd portionsformar. Ställ kallt i minst 6 timmar.

  6. Fruktsallad:
    Koka upp vattnet med socker, ingefära och chili. Låt svalna.

  7. Skala och filéa apelsinen (klyftor). Skär mango, papaya och honungsmelonen i tunna skivor eller tärningar. Halvera jorgubbarna och physalisen.

  8. Lägg all frukt i sockerlagen och låt stå kallt i minst 1 timme.

  9. Vänd pannacottan och skiva den i portionsbitar. Lägg på serveringsfat och garnera med fruktsalladen.