Pannacotta med chili- och ingefärskryddad fruktsallad
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Pannacotta
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl socker
- 2,5 dl Lindahls Yoghurt
- ½ honungsmelon
- 4 gelatinblad
Fruktsallad
- 2 msk socker
- 1 dl vatten
- ½ röd chili, finhackad
- 1 tsk färsk ingefära, finriven
- 1 apelsin
- ½ mango
- ½ papaya
- ½ honungsmelon
- 8 jordgubbar
- 4 physalis
Pannacotta:
Skala, kärna ur melonen och mixa den slät.Lägg gelantinbladen i blöt.
Koka upp vispgrädde och socker. Dra den från värmen. Krama ur gelantinen och rör den i grädden och rör tills gelantinen har smält.
Vänd ner yoghurt och melon i grädden.
Häll smeten i en plastat form eller använd portionsformar. Ställ kallt i minst 6 timmar.
Fruktsallad:
Koka upp vattnet med socker, ingefära och chili. Låt svalna.Skala och filéa apelsinen (klyftor). Skär mango, papaya och honungsmelonen i tunna skivor eller tärningar. Halvera jorgubbarna och physalisen.
Lägg all frukt i sockerlagen och låt stå kallt i minst 1 timme.
Vänd pannacottan och skiva den i portionsbitar. Lägg på serveringsfat och garnera med fruktsalladen.