Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Nonstoppbullar

Söta och goda bullar.

ErikaB

Vote

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • nonstopp efter smak
  • Smält smöret och häll i mjölken (37 grader). Smula jästen och blanda med vätskan. Knåda i övriga ingredienser. Knåda i maskin 8-10 minuter (eller dubbla tiden för hand). Låt jäsa till dubbel storlek, va 30 minuter.

    Dela degen i två delar. Kavla ut degen och lägg på krossad nonstopp. Rulla ihop och skär i 10 delar. Gör likadant med den andra degbiten. Lägg i bullformar och låt jäsa 40 minuter.

    Pensla med ägg och ha på pärlsocker om så önskas. Grädda i 5-8 minuter i 275 grader. Låt svalna på galler under bakduk.