Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vaniljbullar
Härliga hederliga bullar med smak av vanilj och lite kardemumma.
Räcker till 15 st
Räcker till...
15 st
Recepttyp
Vetebröd
Ingredienser
Så gör du
Pensling
- ägg
- strösocker
Fyllning
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk socker
- 25 g smör
Bulldeg
- 75 gram smör
- 2 dl mjölk
- 0,5 tsk stött kardemumma
- 25 gram jäst
- 0,5 dl socker
- 1 krm salt
- 5 dl vetemjöl
Smält smöret och ha i mjölken och kardemumman, se till att det blir 37 grader. Häll lite degvätska över jästen som du smulat ner i en bunke. Rör ut jästen.
Blanda i socker och salt, avslut med mjöl. Degen ska vara kletig men ändå fast.
Låt jäsa till ca 40 minuter under duk.
Ta ut degen på bakbord och knåda.
Ha inte i för mycket mjöl då du får torra bullar.
Kavla ut till en rektangel och ha på fyllningen.
Rulla ihop, skär bitar och lägg i bullformar.
Låt jäsa till dubbelstorlek.
Pensla med uppvispat ägg och strö lite pärlsocker på.
Grädda i 250 grader tills de fått fin färg. Njut!