Halloweenbakelser
Letar du efter recept till Halloween? Läckra bakelser med smak av lakrits och citron, svepta i svart sugar fondant - imponerar garanterat på Halloweenfesten.
Räcker till 12 st bakelser
12 st bakelser
Ingredienser
Så gör du
- 200 g rumstempererat smör
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- ca 2 msk lakritspulver
Fyllning och garnering
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 dl lemon curd
- 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant
- 2 msk kakao
- ca 1,5 msk Dr. Oetker Svart hushållsfärg
- Dr. Oetker gelfärger eller hushållsfärger till pumporna
Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Tillsätt lakritspulver och rör om.
Häll smeten i smord och bröad muffinsplåt för 12 muffins, använd helst en cylinderformad plåt.
Grädda i 200 graders ugnsvärme, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något i pannan. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna helt. Dela varje kaka i 3 delar.
Vispa grädden fast. Bred lemon curd och lite vispad grädde på varje del och bygg ihop till 12 kakor igen. Bred vispad grädde på toppen.
Rör samman kakao och svart hushållsfärg. Färga det mesta av fondanten med kakaofärgen.
Kavla ut den på bakbordet, gärna mellan två bakplåtspapper. Använd potatismjöl vid utkavlingen om det blir kladdigt. Skär ut remsor av fondant och vira runt muffinsen.
Färga det mesta av den kvarvarande fondanten med en blandning av röd och gul hushållsfärg eller gelfärg tills du har en orange sockermassa. Forma pumpor.
Färga resten av fondanten med grön hushållsfärg eller en kombination av blått och gult tills du har en grön massa. Forma blad till pumporna.
Dekorera bakelserna med pumporna.