Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mazarinrutor
En mjuk kaka med mazarinsmak. Går utmärkt att frysa och tina vid behov!
Räcker till 1 långpanna
Räcker till...
1 långpanna
Ingredienser
Så gör du
- 150 g margarin
- 2 ½ dl mjölk
- 4 bittermandlar eller några droppar extrat
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 6 dl vetemjöl
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 50 g margarin
- 1 ½ msk kall oboy
- 3 dl florsocker
- 1 msk kakao
Smält margarinet och tillsätt mjölken, varma upp och låt kallna.
Mal mandlarna.
Vispa äggen och sockret poröst. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt därefter de malda mandlarna.
Häll därefter ner mjölkblandningen och rör smeten slät.
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
Grädda kakan i 200° C i 20 minuter!
Glasyren:
Smält margarinet i en kastrull, rör ner resten.Häll på kakan då den kallnat.
Vänta till glassyren stelnat och skär sedan upp kakan i bitar.