Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Mazarinrutor

En mjuk kaka med mazarinsmak. Går utmärkt att frysa och tina vid behov!

Rivka

Vote
(8)

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 bittermandlar eller några droppar extrat
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
Glasyr
  • 50 g margarin
  • 1 ½ msk kall oboy
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken, varma upp och låt kallna.

  2. Mal mandlarna.

  3. Vispa äggen och sockret poröst. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt därefter de malda mandlarna.

  4. Häll därefter ner mjölkblandningen och rör smeten slät.

  5. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

  6. Grädda kakan i 200° C i 20 minuter!

  7. Glasyren:
    Smält margarinet i en kastrull, rör ner resten.

  8. Häll på kakan då den kallnat.

  9. Vänta till glassyren stelnat och skär sedan upp kakan i bitar.