Profiteroler med mockafyllning
Recept på ljuvliga små bakelser med len mockakräm. Extra gott blir det att ringla lite smält choklad över bakverken.
Räcker till 30 st
30 st
Ingredienser
Så gör du
- 1,25 dl vatten
- 50 g smör eller margarin
- 1 nypa salt
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 msk majsstärkelse
- 3 st ägg
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
- 4 dl vispgrädde
- 6 g snabbespressopulver
- 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Garnering
- 100 g choklad att smälta och ringla över bakverken, kan uteslutas.
Sätt ugnen på 200°C över- och undervärme eller 180°C varmluft. Klä en plåt med bakplåtspapper. Värm vatten, smör och salt i en kastrull. Ta av från värmen. Blanda vetemjöl och majsstärkelse och rör ner i den heta vätskan.
Rör i kastrullen till en smidig smet. Värm smeten på spisen igen i ungefär en minut under kontinuerlig omrörning.
Flytta över smeten till en skål och tillsätt äggen ett i taget och blanda med en mixer eller elvisp.
Tillsätt bakpulver när smeten har svalnat något. Forma ca 30 bollar på plåten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Fyllning: Vispa grädde, espressopulver och vaniljsockret styvt. Lägg grädden i en spritspåse med smal tyll. Borra med hjälp av tyllen ett hål i profiterolerna och fyll med mockagrädden.
Ringla eventuellt lite smält choklad över bakverken.