Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Rose swirl cookies

Småkakor är alltid bra att ha hemma för att bjuda på när tillfället ges. Eller ta några till ett glas kall mjölk när begäret för något sött sätter igång. Vanilj doftande smöriga kakor som man kan spritsa i olika mönster. Använd tyll och spritspåse eller kakpress till. Allt du behöver finns säkert i kylen och skafferiet.

 

För fler bilder besök bloggen www.cookiesandsweets.se

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 25 """",st"""" beroende på storlek

Räcker till...

25 """",st"""" beroende på storlek

Ingredienser

Så gör du

  • 240 g smör normalt saltat rumstemperatur
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt ifall du använder osaltat smör
  • 0,5 dl florsocker att sikta över de färdiga kakorna
  1. Sätt ugnen på 200º C.

  2. Kombinera alla ingredieser förutom mjölet. Vispa till en jämn och krämig smet. Vispa i mjölet på lägsta effekt tills degen går ihop och är krämig. Den måste gå att spritsa men ändå hålla formen.

  3. Använd en spritspåse och en öppen eller stäng stjärna tyll för att spritsa rosor eller andra önskade former. Det går bra att använda en kakpress lika väl.

  4. Spritsa kakorna på bakplåtspapper på en plåt, bara inte för tät. Om degen känns för mjuk kan man kyla kakorna ca 15-30 minuter innan gräddningen.

  5. Grädda i mitten av ugnen för mellan 6-8 minuter tills botten har blivit lite brun. Se till att kakorna inte bränns.

  6.  Låt kakorna kallna en stund på papper innan du flytar dem till galler för att kallna helt. Förvara kakorna i burk med lock på ett svalt plats. Sikta över florsocker innan serveringen.