Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Frasvåfflor med grädde

Vote

Räcker till 10-12 laggar

Räcker till...

10-12 laggar

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör alt 0,5 dl flytande margarin
  • 3 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  1. Vispa grädden tjock. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Blanda i grädden och matfettet.

  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.

  4. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.