Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Hemgjord glass med banan och hallon

Gjord med Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Glassen blir bäst om man använder en glassmaskin

Vote
(4)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 200 gr mogna bananer, skalade
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft och lite citronrasp
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  1. Mixa bananerna tillsammans med florsocker, fläderbloms- och citronsaft, samt -rasp med en stavmixer eller i en matberedare.

  2. Tillsätt yoghurt under varsamt omrörning.

  3. Kör glassen i glassmaskin i c:a 20 minuter.
    Eller sätt i frysen i minst två timmar. Ta ut och rör några gånger under infrysningen.

  4. Ta ut glassen ur frysen och förvara den i kylen 10 minuter före serveringen. Den går lättare att portionera då.

  5. Lägg i skålar och garnera med hallon. Pudra över florsocker.