Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mangomousse med sötsyrliga bär

En frisk, god och inte allt för onyttig dessert som dessutom är vacker.

Oatly http://www.oatly.se

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt fryst tärnad mango (250 g)
  • 150 g frysta bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 dl Oatly iMat
  • 1 st lime, väl tvättad och riven
  • 1 dl strösocker
  • 4 - 5 msk crema di balsamcio Hallon (krämig balsamvinäger på plastflaska)
  • 3 msk florsocker
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl vatten
  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.

  2. Koka ihop vatten och socker några minuter till en simmig lag tillsammans med det rivna limeskalet.

  3. Lägg de frysta mangotärningarna i en mixerskål och häll över sockerlagen.
    Mixa slätt.

  4. Tillsätt Oatly iMat och låt allt blandas väl.

  5. Tag upp gelatinbladen och krama
    ur dem.

  6. Smält gelatinbladen på svag värme och häll i det i mangomixen.
    Blanda väl.

  7. Häll blandningen i koppar eller glas och låt stelna i kylen minst 2 timmar.

  8.  Lägg de frysta bären i en kastrull och häll över florsocker och Crema di balsamico.  Låt det sakta sjuda tills bären blir glaserade och allt socker löst sig.

  9. Toppa moussen med bären och servera.