Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Karamellpannacotta med hallonröra
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Recepttyp
Desserter
Pannacotta
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser:
- 1,5 dl Oatly havredryck
- 5 dl Oatly iMat
- 2 dl strösocker
- 6 st gelatinblad
Hallonröra:
- 150 g lösfrysta hallon
- 2 - 3 msk strösocker
1. Värm sockret till karamell, dra kastrullen åt sidan och slå på Oatly Havredryck och iMat. Låt koka upp på nytt och koka tills all karamell är upplöst.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills dom blivit mjuka. Skaka och krama försiktigt ur vattnet från bladen innan de läggs i karamellvätskan. Rör om så att bladen löses upp.
3. Sila karamellvätskan och häll upp den i djupa tallrikar eller stor form.
4. Ställ i kylen 4-5 timmar tills den stelnat.
5. Värm hallon i en kastrull och strö på sockret. Rör om tills sockret är upplöst och hallonen mjuknat.
6. Servera genast.