Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Focaccia med karamelliserad rödlök och valnötter

Förföriskt gott och saftigt är brödet som tas med i skuret rutor på picknicken eller grillfesten

Oatly http://www.oatly.se

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 20 bitar

Räcker till...

20 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 5 dl Oatly havredryck
  • 8 dl specialvetemjöl
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
Topping
  • 1 stor rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 25 g grovhackade valnötter
  • 1-2 tsk flingsalt
  1.  Sätt ugnen på 200 grader. Värm Oatly Havredryck till 37 grader.

  2. Lös jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, ca 10 minuter, helst i assistent. Degen ska vara ganska lös.

  3. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen till en rektangel. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

  4. Topping: Skiva löken och fräs den i hälften av oljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Fördela löken och valnötterna ovanpå och strö över flingsalt samt droppa på resten av oljan.

  5. Grädda brödet ca 25 minuter. Låt det kallna på galler innan det skärs i rutor.