Focaccia med karamelliserad rödlök och valnötter
Förföriskt gott och saftigt är brödet som tas med i skuret rutor på picknicken eller grillfesten
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20 bitar
20 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 5 dl Oatly havredryck
- 8 dl specialvetemjöl
- 1,5 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
Topping
- 1 stor rödlök
- 1 msk olivolja
- 25 g grovhackade valnötter
- 1-2 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Värm Oatly Havredryck till 37 grader.
Lös jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, ca 10 minuter, helst i assistent. Degen ska vara ganska lös.
Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen till en rektangel. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Topping: Skiva löken och fräs den i hälften av oljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Fördela löken och valnötterna ovanpå och strö över flingsalt samt droppa på resten av oljan.
Grädda brödet ca 25 minuter. Låt det kallna på galler innan det skärs i rutor.