Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Geléhjärtan med hallonsmak

Hemgjorda geléhjärtan är såå gott och roligt att baka. De passar perfekt att lägga i egenvikta hjärtaskar. Receptet hittar du här.

Vote
(6)

Räcker till 30 st hjärtan

Räcker till...

30 st hjärtan

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 10 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 200 g djupfrysta hallon = 100 g hallonpuré
  • 2,5 dl strösocker
  • knappt 1 dl vatten
  • 0,5 dl vit sirap (75 g)
  • 1 tsk citronsyra
  • lite naturell olja att smörja formarna med
  • lite strösocker till dekoration
  1. Pensla formarna (använd en istärningsform eller chokladform) med ett tunt lager olja med fingrarna eller en pensel.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

  3. Ta fram hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät puré.

  4. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen.

  5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 gardet på medelvärme. Rör om då och då.

  6. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna. Jag fyllde bara formarna till ca hälften, annars hade det blivit väldigt stora hjärtan!

  7. Låt hjärtana stå i rumstemperatur och stelna i 3-4 timmar.

  8. Lossa hjärtana ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem i strösocker.