Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Blåbärsremmar

Det här receptet på syrliga blåbärsremmar fungerar till de flesta frukter och bär, här är receptet!

Vote
(12)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g frysta blåbär
  • 10 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 tsk citronsyra
Garnering
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra
  1. Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.

  2. Tina sedan blåbären i micron.Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

  4. Koka upp blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka till 105 grader, tag sedan av från värmen.

  5. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om.

  6. Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur i över natten.

  7. Nästa dag: Blanda strösocker och citronsyra på en bricka. Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger. Låt ligga och torka på bakplåtspapper i ett par timmar.