Blåbärsremmar
Det här receptet på syrliga blåbärsremmar fungerar till de flesta frukter och bär, här är receptet!
Ingredienser
Så gör du
- 150 g frysta blåbär
- 10 st Dr. Oetker gelatinblad
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl vit sirap
- 1,5 dl vatten
- 1,5 tsk citronsyra
Garnering
- 2 dl strösocker
- 1 tsk citronsyra
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan blåbären i micron.Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka till 105 grader, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur i över natten.
Nästa dag: Blanda strösocker och citronsyra på en bricka. Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger. Låt ligga och torka på bakplåtspapper i ett par timmar.