Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ris Malta
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Risgrynsgröt
- 1,5 dl Lindahls Yoghurt
- 1 dl grötris (rundkornigt)
- 4 dl mjölk
- 0,5 dl socker
- 1 krm salt
Ris Malta
- 1,5 dl Lindahls Yoghurt
- 1 msk koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl vispgrädde
- 1 droppe bittermandelolja (kan uteslutas)
- apelsin eller mandariner till garnering
Koka risgrynsgröt av ingredienserna enligt ovan. Sänk värmen när mjölken har kokat upp. Det räcker om gröten knappt sjuder. Rör om ofta så att gröten inte bränns vid. Koktiden är c:a 30 minuter. Kyl ner riset snabbt när det är färdigkokt.
Vispa grädden.
Rör ihop Lindahls yoghurt med apelsinjuice och bittermandelolja (kan uteslutas). Blanda det kalla riset med yoghurt och slutligen lyft den vispade grädden under blandningen.
Riset kan stå någon dag i kylen om den övertäcks med plastfilm.
Strax före servering garneras rätten med klyftor eller skivor av skalad apelsin eller mandarin.