Godisklubba
Samla barnen och låt fantasin skapa godsaker!
Räcker till 20 st klubbor
20 st klubbor
Ingredienser
Så gör du
- 200 g valfri choklad från Odense
- 20 st grill-/blompinnar 8-10 cm långa
- Non Stop, Smarties, Häxvrål eller strössel.
- För en vuxnare smak, använd kryddor, nötter eller kaffebönor istället.
Hacka chokladen. Blanda gärna vit, ljus eller mörk för rolig effekt, men förbered varje färg för sig.
I liter vatten kokas upp. Kastrullen tas av spisen och en skål sätts i. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C i skålen och rör jämnt med plast- eller gummiskrapa.
Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att chokladen inte har en temperatur över 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
Förbered dekorationen – skär t ex Häxvrål i tunna skivor eller hacka Smarties. Skapa avlånga, runda eller fyrkantiga formar i ca 7 cm i diameter av chokladen på ett bakplåtspapper, lägg till en grillpinne som skaft.
Dekorera – bara din egen fantasi sätter gränser. Barnsligt eller vuxet, det mesta passar till choklad. Låt klubborna stelna någon timme innan ni sätter tänderna i dem.