Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Miniklubbor med nougat i sötsurt chokladhölje

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g Odense nougat
  • 200 g Odense Chokladknappar, mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra
  • 3 msk guldströssel eller annat kul strössel
  • 10 st grillpinnar
  1. Smält chokladknapparna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela 10 grillpinnar på mitten så att det blir 20 bra klubbskaft.

  2. Skär nougaten i 20 lika stora bitar och trä upp varje bit på en pinne. Blanda samman socker, citronsyra och guldströssel.

  3. Doppa, alternativt pensla, varje klubba först i mörk choklad och sedan rakt ner i strösslet. Låt klubborna stelna ett par timmar innan servering.