Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Marsipanpraliner
Recept på hemgjorda praliner som kommer passa på varje dessert-bord i jul!
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Recepttyp
Hemlagat Godis
Marsipan
Ingredienser
Så gör du
- 250 g marsipan
- 50 g florsocker
- 1 tsk körsbärslikör (kan uteslutas)
- 300 g mörk choklad
- 30 g valnötter
- Knåda marsipan, florsocker och körsbärslikör i en bunke till en mjuk massa. Rulla ca 20 bollar för hand. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Doppa marsipanbollarna i den smälta chokladen en i taget med hjälp av en gaffel. Skrapa av eventuell överflödig choklad på skålens kant. Låt pralinerna stelna på ett bakplåtspapper. Hacka valnötterna och strössla över pralinerna. Ställ pralinerna i kylskåp i ca 30 minuter.
- Tips: Vill du i stället forma pralinena som bitar kavlar du i stället ut marsipanen mellan två bakplåtspapper. Då blir ytan slät och fin. Sedan är det bara skära marsipanen i önskade fyrkanter innan du går vidare med steg 2 och 3.