Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Marsipanpraliner

Recept på hemgjorda praliner som kommer passa på varje dessert-bord i jul!

baka.se

Vote
(6)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g marsipan
  • 50 g florsocker
  • 1 tsk körsbärslikör (kan uteslutas)
  • 300 g mörk choklad
  • 30 g valnötter
  1. Knåda marsipan, florsocker och körsbärslikör i en bunke till en mjuk massa. Rulla ca 20 bollar för hand. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Doppa marsipanbollarna i den smälta chokladen en i taget med hjälp av en gaffel. Skrapa av eventuell överflödig choklad på skålens kant. Låt pralinerna stelna på ett bakplåtspapper. Hacka valnötterna och strössla över pralinerna. Ställ pralinerna i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Tips: Vill du i stället forma pralinena som bitar kavlar du i stället ut marsipanen mellan två bakplåtspapper. Då blir ytan slät och fin. Sedan är det bara skära marsipanen i önskade fyrkanter innan du går vidare med steg 2 och 3.